BETONICA Nederlands | Français | English 

Concrete Innovation Forum

4th CONCRETE INNOVATION FORUM

February 14, 2011 - Heusden Zolder

 09h45Inleiding - IntroductionJan Desmyter (WTCB-CSTC), Robert Gheysens (BBG-GBB)
10h00Keynote lecture: Signalisatiemodellen als voertuig voor ontwikkelingen in de materiaalkunde en de bouwindustrieProf. K. Van Breugel (TU Delft)
10h40Lightweight Self-Compacting ConcreteXavier Kestemont (Argex)
11h00Mix design en mix proportioning van beton. Informatica en statistiek als hulpmiddelen voor de optimalisatie van het productieproces van beton.Peter Minne (KHSL), Robby Caspeele (UGent)
11h40Constructief beton met betonpuingranulaten; geen down-cycling maar recyclingdr.ir. Ann Van Gysel (Lessius Mechelen-De Nayer)
12h00Spill Way gebouwd in EDEA - KameroenBernd Van den Bossche (Besix)
12h20Innovatieondersteuning: technologische en financiële steun voor elk bedrijfNiki Cauberg, Valérie Pollet (WTCB-CSTC)
14h00Le béton bio-sourcé, une approche industrielle vers la protection de l'environnement en matière de constructionGilbert Hansoul (PREFER)
14h20Uitvoeren van betonherstellingen, waterdichtingsinjecties, structurele-injecties en kunstharsvloeren. Dimensioneren en uitvoeren van versteviging van betonstructurendr.ir. Lander Vasseur (ECC)
14h40Liefkenshoekspoortunnel - Microbeton voor het beschermingsmassief op de bodem van het Kanaaldokir. Alex Vandemeulebroecke (Locobouw), ir. Steven Schaerlaekens (Holcim Beton)
15h20Nieuwe ontwikkelingen in betontechnologie - bespreking 2 pioniersprojecten in EuropaRoland Vaes (Technochem Italiana)
15h40Béton à Ultra-Hautes Performances (UHSB)Julie Piérard (CSTC-WTCB)
16h00Onderzoek naar de toepassing van spiraalvormige dwarskrachtwapening in gewapende en voorgespannen betonelementendr.ir. Wouter De Corte, dr.ir. Veerle Boel (Hogeschool Gent-UGent)
16h20Fotokatalytisch beton: van laboratoriumproeven naar concrete toepassingenE. Boonen (OCW-CRR)
 SlotwoordJan Desmyter (WTCB-CSTC)

 
Alle informatie en adviezen van Betonica worden louter bij wijze van inlichting gegeven.